Midsommar i Antwerp

Hur blir det en riktig Midsommarafton, när en svensk kock ombord ramlar ihop på köksgolvet? Snacket gick varmt på båten, efter att ambulansen hade hämtat och i ilfart kört iväg med våran sill och nubbe. Ja, så tänkte jag direkt. Det kan ju inte bli en riktigt svensk tvätt-äkta midsommarafton, utan att den som vet precis hur en riktig svensk midsommar ska smaka! Eller hur..? Kocken hade ersatts av en SPANSK-PORTUGISISK kock! -Jaha, ska vi få äta chili con carne denna Högtidlighet dåå eller? -Hur i hela friden skulle detta bli? En omgång squash-spel i ren frenesi innan maten, bastu, dusch och sen bort till mässen för att kolla hur detta spektakel kommer att se ut. Det antogs bli i tidig kväll i säng. -Han fattar väl in..kommer maten i rätt tidpunkt och jag blev tårögd av det hela. Där fanns allt som måste finnas. Till och med dill i den kokta nypotatisen, precis som hemma och olika sillinläggningar och det svenskaste av det svenska...nubbar, ja rubbet!! Komplett! Haha...! Hur idiotiskt kan man tänka, det blev en Midsommarafton av utan dess like. Gitarrspel, Dart och "häng" i baren till sena timman . Spansk-Portugisiska kocken gav oss alla en riktig tankeställare. Han var ju denna dagens hjälte. Kanske med eftertanke idag var det.....
.....inte så svårt för honom, men han klarade provet med bravur. Korkbollar lurar man lätt. Sill och nubben, eller jag menar den svenska kocken kom aldrig tillbaka. Antar att han fick sparken med all rätt. (Lite vitsigt där ju) Att knapra tabletter och supa går inte ihop liksom, hjärtat orkade väl inte med riktigt. Han överlevde, och förhoppningsvis bättre idag. Minnesvärt!

Kommentera här: